Snorkel

 
10-09-2005
Dykker leksikon

En snorkel er et lille buet rør hvor ved dykkeren kan ånde i gennem, når den ligger i vand over fladen og kikker ned mod sø bunden. Som man bruger til at trække vejret igennem, når man svømmer i overfladen. Snorklens rørdiameter bør være mellem 15 og 19 mm, og længden bør ikke over stige 40 cm, og det totale rumfang må ikke over stige 200cm3 det er for de at en gennem snit lig bryst kasse har et areal på ca. 200cm2, og befinder sig på ca. 20cm dybet skal kraften for at fore tage en indånding være 200x(0,20xx1/10)= 40 kg, vilket svare til en person på 40kg sidder på ens bryst kasse.

Der er 2 ulemper ved at bruge en lang snorkel eller en med et stort volumen. Den ene er at det vand der skal ud gennem snorklen bruger man flere kræfter på at få ud. Den anden er nok den værste og der er at man ikke får luftet snorkel røret ordentligt ud efter hver ud blæsning. Nogle modeller er forsynet med en eller flere ventiler, ved mundstykket, der gør det lettere at blæse vand ud af snorklen.

Hvis man kun dykker med snorkel og briller heder det Snorkel Dykning og Her er der også en masse sports grene inden under denne form for sport men det er maget krævende. UV står for Under Vandets …

- UV-Rugby

- UV-jagt

Dette handler om at svømme rundt mellem sten og planter
med et spyd eller harpun.
Dette kræver fiske tegn og er ulovligt hvis man bruger flasker og
prøver at fange fisk.

- UV-foto

Dette kræve en masse specielt grej men det er blevet lettere
med digital kamera og her er det godt at bruge flasker efter som at
man så kan ligge på bunden og vendet op der kommer et billed.

- UV-biologi

Dette handler om at kikke på de plante der er under vandet
dette er en af de ting der er godet at ha lidt kendskab.


Bedømmelse: 6.59 af 10

 
 
Find information om: guiden Dykning guide
(Hovedkategori: Dykker leksikon)